Skip to main content

 

Microsoft 365

01 maart 2022

Dit hoor je tegenwoordig vaker: Microsoft 365 ofwel De Cloud.
Wat is het precies en wat kan je er mee? Wat kost het en wat levert het op?
Zeker voor kleinere bedrijven zijn dit belangrijke vragen.

Wat is Microsoft 365?
Microsoft 365, voorheen Office 365, is een abonnementsvorm op Microsoft apps zoals o.a. Word, Outlook, PowerPoint en Excel. Microsoft 365 is de productiviteitscloud die is ontworpen om elk van ons te helpen belangrijke dingen te bereiken, zowel qua werk als privé, met eersteklas Office-apps, intelligente cloudservices en geavanceerde beveiliging.

De Cloud van Microsoft 365 is in feite een stukje server die je huurt. In plaats van een dure eenmalige aanschaf die je voor 5 jaar vooruit koopt, bind je jezelf aan een meeschalend systeem waar je alleen betaald voor de hoeveelheid gebruikers die je op dat moment hebt.
Je hoeft dus niet vooruit te denken over voldoende capaciteit. Heb je meer nodig, dan voeg je eenvoudig extra licenties of opslag toe. Hierdoor kun je kosten efficiënt werken.

3 pakketten

Binnen Microsoft 365 heb je 3 pakketten.
Basic is de simpelste. Hiermee heb je een 50GB Mailbox, 1TB one drive (persoonlijke opslag), 1TB Sharepoint (bedrijfsbrede opslag), Teams en alle office applicaties in de browser.
Ga je naar de Standard, krijg je ook de Office applicaties om te installeren erbij (dit mag op 5 apparaten).
Bij de Premium krijg je ook nog extra beveiliging erbij en een stukje machine beheer. Dit is vooral voor bedrijven met kritische clientdata aan te raden i.v.m. de AVG. Bij deze laatste optie heb je ook de mogelijkheid om encrytped e-mail te versturen. Dit is bijvoorbeeld voor Notarissen en Advocaten erg handig.

De kosten:
Basic: €5,10 per gebruiker per maand
Standard: €12,70 per gebruiker per maand
Premium: € 18,70 per gebruiker per maand
(prijzen onder voorbehoud van prijswijzigingen door Microsoft)

Uitleg van Microsoft 365

Naast de aanschaf van de licenties is het ook prettig als er ondersteund wordt bij het inrichten en uitleggen van de dienst. Bijvoorbeeld:

  • Hoe richt je Sharepoint slim in met verschillende rechten?
  • Hoe krijg je alle oude mails en mappenstructuren mee?

Hierin kunnen wij ook ondersteunen.

Op de dag van oplevering nemen we alle genomen stappen door en 2 weken hierna kijken we nog een keer of alles naar wens is gegaan en er eventueel nog andere aanpassingen nodig zijn.
Door de vele mogelijkheden is het lastig in te schatten hoe het e.e.a. op een zo slim mogelijke manier ingericht kan worden. Daarom gaat hier altijd een korte verwerkingstijd aan vooraf.

Ook gebruik maken van Microsoft 365?

Stel je vraag via Whatsapp, via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 015-8892189.
Voor advies, inrichting, migratie, beheer en support voor Microsoft 365 werken wij samen met onze partner VEPA-Automatisering.