Skip to main content

 

Artificial Intelligence (AI)

27 januari 2023

Artificial intelligence (AI), wat is dat nou precies?

De definitie op Wikipedia is:
Kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI) is de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van een artefact (kunstmatig verschijnsel) dat een vorm van intelligentie vertoont. 

Tja, dan weten we nog niet zoveel.
Maar gelukkig (tenminste dat hopen we dan maar) zijn er tegenwoordig wel een aantal 'verschijnselen' waarmee je in ieder geval een goede indruk krijgt wat je ermee kan doen.

Als eerste een inmiddels redelijk bekend fenomeen; ChatGPT
Een 'tekst-tool' waarmee je van alles kan.
Vul in de chat-functie een vraag in met daarbij bijvoorbeeld enkele steekwoorden en je krijgt zeer snel een uitgebreide reactie terug.

De laatste tijd veel in het nieuws geweest, ChatGPT, ofwel Chat "Generative Pre-trained Transformer".

Op deze pagina: ChatGPT - SEO Geoptimaliseerde teksten via AI - Heeeele fraaie afbeeldingen m.b.v. AI


De tekst hieronder heeft ChatGPT zelf geschreven...
(op de vraag om een korte uitleg over ChatGPT)

OpenAI presenteert ChatGPT-AI-model voor gebruikers gesprekken

OpenAI heeft een nieuw model genaamd ChatGPT getraind. Dat is een AI-model waarmee gebruikers kunnen chatten. Gebruikers kunnen onder meer vervolgvragen stellen aan het ChatGPT-model. OpenAI stelt een gratis demo van het chatmodel beschikbaar.

Wat maakt ChatGPT uniek?

ChatGPT is een geoptimaliseerde versie van een GPT-3.5-model, schrijft OpenAI in een blogpost. Het bedrijf trainde dat model begin dit jaar. ChatGPT kan volgens OpenAI vervolgvragen beantwoorden en fouten toegeven. Het model krijgt ook enkele veiligheidsmaatregelen, die moeten leiden tot 'een aanzienlijke vermindering van schadelijke en misleidende antwoorden'.

Hoe is ChatGPT getraind?

Het chatmodel is gebaseerd op InstructGPT, dat specifiek is getraind om instructies te volgen en gedetailleerde antwoorden te geven. OpenAI gebruikte daarvoor reinforcement learning op basis van menselijke feedback. Het model bevindt zich momenteel nog in een researchfase.

Zelf proberen?

Gedurende de research-periode kunnen gebruikers het model gratis proberen door een OpenAI-account aan te maken (kies hier voor "Sign up").

Kijk ook eens naar:


SEO Geoptimaliseerde teksten schrijven via ChatGPT!

Ben je webdesigner, (online) marketeer of schrijf je teksten voor webpagina's?
Dan zijn er een paar leuke tools waarmee je dit via ChatGPT eenvoudig kunt verbeteren.
Een makkelijke manier om dit te doen is om eerst de Youtube video van onze Portugese collega-marketeer Vasco te bekijken en toe te passen.

In grote lijnen gaat het hierom:
Voeg twee extensies aan Google Chrome toe, ga naar de Openchat pagina (log daar in) en klik op de voor geprogrammeerde "Prompts".
Je kunt dan bijvoorbeeld de pagina van je concurrent ingeven (die bovenaan staat in de Google zoekresultaten op de zoekterm die je gebruikt) en vragen om een beter SEO_geoptimaliseerde tekst te schrijven. Die betere tekst zet je op jouw eigen website (of die van de klant voor wie je aan het werk bent), even aanmelden bij Google, en voila, jouw pagina over dit onderwerp gaat enorm klimmen in de zoekresultaten.

Bekijk hier de video met uitleg met dank aan Vettted.


En dan nu het leukste :-)

Zelf afbeeldingen maken via AI op basis van tekst

Jaja, dat kan dus al. En het is echt gaaf, cool, vet, nice, episch, tantoe lauw, chill, dope, dik.

 

Midjourney.com

De mensen achter Midjourney, het bedrijf dat dit mogelijk maakt, zijn o.a. afkomstig van de NASA, Apple, Github, AMD, Intel dus zeker niet de eerste de beste. Maar laten we gelijk kijken wat er nodig is en hoe het werkt.

Ga naar Midjourney.com, selecteer Join the Beta of ga direct naar de Midjourney Discord.
Voordat je lid wordt van de Midjourney Discord-server, moet je een Discord-login hebben.
Leer hier hoe je er een maakt.

Op de officiële Midjourney-server selecteer je een newbies-#kanaal dat zichtbaar is in de linkerzijbalk.
Communiceer met de Midjourney Bot op Discord met behulp van een opdracht.
Opdrachten worden gebruikt om afbeeldingen te maken, standaardinstellingen te wijzigen, gebruikersinformatie te bewaken en andere nuttige taken uit te voeren. De /imagine opdracht genereert een unieke afbeelding op basis van een korte tekstbeschrijving (bekend als een prompt).

Hieronder een afbeelding die ik gemaakt heb met de volgende opdracht;
hyperrealistic robot girl, computer, screenlight on face, dark, AI robot, office, computer, office, chair, keyboard, monitor, concentration, focus, determination, night, dim light, shadows, atmosphere, tension, stress, materials, glass, metal, camera settings, high-resolution, depth of field, low light

Tja, need I say more..

Hier kun je nog een showcase vinden van enkele echt te gekke afbeeldingen die gemaakt zijn via de AI van Midjourney. En voor wie en zelf mee aan de slag gaat, veel plezier!

© MOL4media

MOL4media
Dorpsstraat 19
2631 CR Nootdorp
015-8892189
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.