Skip to main content

 

Marianne Q Fotografe Delft

Waarom foto's een website mooi maken

30 maart 2023

Als je op zoek bent naar manieren om je website mooier te maken, dan is het toevoegen van foto's zeker een goede optie. Foto's kunnen namelijk een belangrijke rol spelen bij het aantrekkelijker maken van je website.

Foto's zijn niet alleen de 'finishing touch' van je website maar kunnen een enorme boost geven richting de positieve beleving die klanten op jouw website ervaren.

In dit blogartikel bespreken we waarom foto's zo belangrijk zijn voor een website en geven we tips voor het effectief gebruik van foto's op je website.

Op deze pagina: Foto's voor je website - Marianne Q; Fotografe uit Delft - Zelf foto's maken - Gratis foto's

Waarom zijn foto's belangrijk voor een website?

1. Visuele aantrekkingskracht
Mensen zijn visueel ingesteld en reageren sterk op visuele stimuli. Daarom kunnen foto's een krachtig middel zijn om de aandacht van bezoekers te trekken en vast te houden. Een aantrekkelijke foto kan de bezoeker overhalen om verder te kijken en meer te lezen.

2. Sneller 'begrip' krijgen van waar de pagina over gaat
Door gebruik van de juiste foto's heeft de site-bezoeker snel een indruk van waar de pagina over gaat. Zoals gezegd onder punt 1 zal er dan eerder worden doorgelezen.

3. Emoties oproepen
Foto's kunnen emoties oproepen bij de kijker, bijvoorbeeld door het gebruik van kleuren, compositie en onderwerp. Als je de juiste emotie weet te raken, kan dit een krachtig middel zijn om bezoekers te overtuigen en in jouw 'verhaal' mee te laten gaan.

4. Informatie overbrengen
Een foto kan ook informatie overbrengen op een manier die tekst niet kan. Denk bijvoorbeeld aan productfoto's, waarbij de bezoeker direct een beeld krijgt van het product. Of aan infographics, waarbij complexe informatie op een visueel aantrekkelijke manier wordt weergegeven.

5. Persoonlijkheid toevoegen
Foto's kunnen ook helpen om de persoonlijkheid van je merk of bedrijf te laten zien. Dit kan bijvoorbeeld door foto's van het team, de werkplek of klanten te laten zien. Op deze manier krijgen bezoekers een beter idee van wie je bent en waar je voor staat.

Tips voor het effectief gebruik van foto's op je website

Kies relevante foto's
Zorg ervoor dat de foto's die je kiest relevant zijn voor de inhoud van je website. Een irrelevante foto kan verwarrend zijn voor de bezoeker en afleiden van de boodschap die je probeert over te brengen.

Gebruik hoogwaardige foto's
Kies foto's van hoge kwaliteit die scherp zijn en goed belicht. Slechte kwaliteit foto's kunnen afbreuk doen aan de uitstraling van je website.

Pas de grootte aan
Zorg ervoor dat de foto's op je website de juiste grootte hebben. Grote foto's kunnen de laadtijd van je website vertragen, terwijl te kleine foto's onscherp kunnen lijken.

Maak gebruik van witruimte
Witruimte kan helpen om foto's beter uit te laten komen. Zorg ervoor dat de foto's voldoende ruimte hebben om zich heen, zodat ze beter tot hun recht komen.

Gebruik onderschriften
Onderschriften kunnen helpen om de betekenis van foto's te verduidelijken en kunnen ook gebruikt worden om extra informatie te geven.

Stockfoto's; Wel of niet doen?
Het gebruik van stockfoto's op je website heeft voor- en nadelen. Het is belangrijk om deze goed af te wegen voordat je beslist om stockfoto's te gebruiken. Als je een professionele uitstraling wilt, tijd en kosten wilt besparen, diversiteit wilt aanbrengen en specifieke doelgroepen wilt aanspreken, dan kunnen stockfoto's een goede keuze zijn. Maar als je op zoek bent naar originaliteit, authenticiteit, geschiktheid en persoonlijkheid, dan is het beter om zelf foto's te (laten) maken.

Wees selectief
Wees selectief bij het kiezen van foto's en gebruik alleen diegene die bijdragen aan de boodschap die je wilt overbrengen. Een overdaad aan foto's kan verwarrend zijn en afleiden van de kernboodschap van je website.

Pas op met auteursrecht
Let op dat je geen foto's gebruikt waarop auteursrecht rust. Het is belangrijk om toestemming te vragen of foto's te gebruiken die vrij beschikbaar zijn gesteld.

Maak gebruik van een professionele fotograaf
Als je echt wilt investeren in het gebruik van foto's op je website, overweeg dan om een professionele fotograaf in te huren. Op deze manier ben je verzekerd van unieke en hoogwaardige foto's die speciaal voor jouw website zijn gemaakt.

Pas foto's aan aan de huisstijl
Pas foto's aan aan de huisstijl van je website. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van kleurfilters of het toevoegen van een bepaalde stijl aan de compositie.

Gebruik foto's in combinatie met tekst
Gebruik foto's in combinatie met tekst om de boodschap te versterken. Een foto kan helpen om de aandacht te trekken en de tekst kan vervolgens meer uitleg geven.

Test verschillende foto's
Test verschillende foto's om te kijken welke het beste werken voor jouw website. Dit kan bijvoorbeeld door middel van A/B-testen waarbij je twee versies van je website maakt met verschillende foto's en kijkt welke versie het beste werkt.

Optimaliseer foto's voor zoekmachines
Optimaliseer foto's voor zoekmachines door gebruik te maken van alt-tekst en het invoeren van relevante zoekwoorden. Dit kan helpen om de zichtbaarheid van je website te vergroten.

Maak gebruik van video's en animaties
Overweeg ook om video's en animaties te gebruiken in combinatie met foto's. Dit kan helpen om complexe informatie op een visueel aantrekkelijke manier weer te geven.

Pas op voor overbelasting
Pas op voor overbelasting van je website met te veel foto's. Zorg ervoor dat je website snel laadt en dat foto's niet te veel bandbreedte gebruiken.
Om dit probleem voor te zijn kun je werken met zogenaamde 'lazy-load' afbeeldingen.

Samengevat

Foto's kunnen een belangrijke rol spelen bij het aantrekkelijker maken van je website. Ze kunnen helpen om de aandacht van bezoekers te trekken en vast te houden, emoties op te roepen, informatie over te brengen en de persoonlijkheid van je bedrijf te laten zien. Door relevante, hoogwaardige foto's te kiezen en deze op de juiste manier te gebruiken, kun je het maximale uit het visuele aspect van je website halen.

FAQs

Moet ik alle foto's op mijn website zelf maken?

Nee, je kunt ook gebruik maken van stockfoto's of een professionele fotograaf inhuren.


Marianne Q; Fotograaf uit Delft

Kies je voor 'eigen' foto's voor op je website? Vraag dan gerust Marianne Q!
Deze topfotografe uit Delft weet als geen ander in een foto over te brengen waar jij of je bedrijf voor staat.
Het klopt simpelweg gewoon op karakter, uitstraling, emotie en noem maar op van wat er past bij jouw website en onderneming.

Wie is Marianne Q?
Marianne Q is een fotografe die gevestigd is in Delft en sinds 2010 actief is in de fotografiewereld. Marianne heeft een passie voor het vastleggen van de schoonheid van het leven en is gespecialiseerd in bedrijfs-/product-/personal brandingfotografie, portret-, interieur- en vastgoedfotografie. Marianne is een gedreven en getalenteerde fotografe die in staat is haar creativiteit en vakmanschap te combineren om unieke en prachtige foto's te maken.

Marianne Q: fotografe Delft

Hoe werkt Marianne Q?
Marianne Q werkt met een persoonlijke aanpak en streeft ernaar om de wensen van haar klanten te begrijpen en te realiseren. Ze neemt de tijd om haar klanten te leren kennen, zodat ze een goede sfeer kan creëren en de juiste momenten kan vastleggen. Marianne is geduldig en zorgt ervoor dat haar klanten zich op hun gemak voelen tijdens de fotoshoot. Ze is ook flexibel en past zich aan aan de omstandigheden om de beste resultaten te krijgen.
Haar fotografie sessies vinden plaats op verschillende locaties, zowel binnen als buiten. Marianne maakt gebruik van natuurlijk licht, vaak aangevuld met flitslicht vanuit de juiste invalshoek en probeert zo altijd de beste belichting te vinden om de juiste sfeer te creëren.

Waarom zou je kiezen voor Marianne Q?
Marianne Q is een zeer getalenteerde fotografe uit Delft die bekend staat om haar zoektocht naar passie en eigenheid die ze vastlegt in haar fotografie. Haar persoonlijke aanpak, jarenlange ervaring en flexibiliteit maken haar een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een professionele fotograaf in de omgeving van Delft. Als je geïnteresseerd bent in het boeken van Marianne Q, aarzel dan niet om contact met haar op te nemen en neem zeker eerst een kijkje in haar portfolio.


Zelf leren fotograferen met een iPhone of Android smartphone

Ja, dat kan natuurlijk ook! Gewoon zelf aan de slag :-)

We begrijpen dat iedereen graag mooie foto's wil maken, maar niet iedereen beschikt over een professionele camera. Gelukkig hebben de meesten van ons wel een smartphone met een camera in de zak, waarmee we prachtige foto's kunnen maken.

Begrijp de basisprincipes van fotografie
Voordat we ingaan op de technische aspecten van smartphonefotografie, willen we je de basisprincipes van fotografie uitleggen. Deze basisprincipes gelden namelijk voor alle vormen van fotografie, ongeacht het type camera dat je gebruikt. Zo is het belangrijk om te begrijpen wat de belichting van een foto is en hoe je deze kunt aanpassen. Daarnaast is het begrijpen van compositie en scherptediepte belangrijk voor het maken van goede foto's.

Gebruik de juiste technische instellingen op je smartphone
Elke smartphone heeft een camera-app met verschillende instellingen. Het is belangrijk om deze instellingen goed te begrijpen, zodat je de juiste instellingen kunt kiezen voor de foto die je wilt maken. Zo kun je bijvoorbeeld de belichting, scherpstelling en witbalans handmatig aanpassen voor de beste resultaten.

Maak gebruik van natuurlijk licht
Licht is een van de belangrijkste aspecten van fotografie. Het gebruik van natuurlijk licht kan je foto's naar een hoger niveau tillen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe licht werkt en hoe je het beste natuurlijk licht kunt gebruiken voor het maken van foto's.

Gebruik verschillende hoeken en perspectieven
Een ander belangrijk aspect van fotografie is het kiezen van het juiste perspectief en de juiste hoek voor je foto. Door te spelen met verschillende hoeken en perspectieven kun je interessantere foto's maken. Experimenteer met verschillende hoeken en perspectieven om te zien welke het beste werken voor jouw foto.

Gebruik de juiste apps voor het bewerken van je foto's
Het bewerken van je foto's is een belangrijke stap in het proces van smartphonefotografie. Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je je foto's kunt bewerken en verbeteren. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je deze apps kunt gebruiken en welke het beste werken voor jouw foto's.

Met deze tips kun je een begin maken om het beste uit je smartphonecamera te halen en prachtige foto's te maken. Het is belangrijk om te begrijpen dat het maken van goede foto's niet alleen afhankelijk is van de camera die je gebruikt, maar ook van je begrip van de basisprincipes van fotografie en het gebruik van de juiste instellingen en apps.

Meer leren of zelf een cursus volgen?
Neem gerust eens een kijkje op de volgende websites:
(Disclaimer: deze links zijn gekozen vanwege de te verwachten kwaliteit maar let zelf goed op wat je hier doet aan cursus volgen en betalen!)
https://www.udemy.com/nl/topic/iphone-photography/
https://opleiding.iphonefotografiecursus.be/bundels
https://www.derooijfotografie.nl/online-cursus-smartphone-fotografie-iphone-ios-en-android/
https://smartzine.nl/workshops-smartphone-fotografie/


Gratis foto's gebruiken?

Dan is er inderdaad nog een optie om foto's gratis te downloaden.
Hiervoor zijn ook speciale 'stock-libraries' (foto bibliotheken) waarvan we hieronder enkele voor je op een rijtje hebben gezet:

En hier twee voorbeelden van betaalde foto bibliotheken:

Kortom, foto's op je website is absoluut van toegevoegde waarde.
Welke foto's je gebruikt hangt vaak af van je eigen idee, het budget en wat je ermee wilt bereiken.


Advies nodig?

Bel, app of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gerust!

Website laten bouwen door MOL4media?

Ook met het laten bouwen van jouw nieuwe website door MOL4media maak je een uitstekende keuze. Snelheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid maar niet te vergeten het converteren van de op jouw website aangeboden diensten of producten naar nieuwe klanten is waarmee je scoort als je een website laat maken door MOL4media; voor webdesign in Nootdorp en omstreken.

© MOL4media

MOL4media
Dorpsstraat 19
2631 CR Nootdorp
015-8892189
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.