Skip to main content

 

Doe de Update-Check

09 december 2022

Waarom je je slimme apparaten moet updaten en hoe je dat doet

Slimme apparaten zijn verbonden met het internet. Handig natuurlijk, want zo kun je via de slimme deurbel en een app zien wie er voor de deur staat en met de robotstofzuiger meekijken of het huis al schoon is.

Maar die verbinding kan ook onveilig zijn. Via internet hebben internetcriminelen de mogelijkheid jouw slimme apparaten op afstand te zien. En als er dan een kwetsbaarheid is, zoals oude software? Dan kunnen ze zonder dat je het doorhebt bij je inbreken. Al via één onveilig slim apparaat kunnen internetcriminelen bestanden versleutelen, data of foto’s inzien of met je meekijken en -luisteren.

Updates voorkomen dat internetcriminelen bij je inbreken. Daarom is het belangrijk regelmatig te checken of er nog updates voor slimme apparaten klaarstaan. Veel slimme apparaten worden niet automatisch geüpdatet. Ook krijg je niet altijd een melding als er een update klaarstaat. Door al je slimme apparaten te updaten, beveilig je je apparaten, je netwerk en de bestanden en foto’s die in het netwerk te vinden zijn.

Je apparaten updaten? Dat doe je zo

Om updates op je slimme apparaten te doen, doorloop je de volgende stappen:

  • Stap 1: Open de app van je slimme apparaat.
  • Stap 2: Kijk bij ‘Instellingen’.
  • Stap 3: Klik daar op ‘Updaten’.
  • Stap 4: Stel ‘Automatisch updaten’ in.
    Soms is automatisch updaten niet mogelijk. Zet dan een herinnering in je agenda om elke 1e dag van het nieuwe kwartaal je updates te checken.

Krijg je een melding om een update te doen? Doe het direct. Heb je geen app van je slimme apparaat? Ga dan naar de website van de fabrikant en zoek op 'update'.

Kom je er niet uit? Doe de Update-Check

De Update-Check op doejeupdates.nl helpt je om slimme apparaten snel en makkelijk te updaten. Je maakt een overzicht met alle apparaten in huis. Daarna verteld de Update-Check je stap voor stap hoe je elk slim apparaat kunt updaten.

Hulp nodig? Ga naar RoBoWeb!

Lukt het écht niet om je slimme apparaten te updaten?
Volg de onderstaande stappen:

Via de site doejeupdates.nl kun je een lijst maken van alle slimme apparaten in jouw huis of kantoor.
Print de lijst uit, sla em op je telefoon op of schrijf het gewoon over op een papiertje.
Ga met dit lijstje naar onze IT-partner in Pijnacker, RoBoWeb.
Zij hebben de technische kennis om je verder te helpen met het updaten van al je slimme apparaten.
Neem gerust contact met ze op, ze helpen je graag!

RoBoWeb 015 369 7799 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorkom een hack, doe de Update-Check!