Skip to main content

 

Joomla 5, de sterke punten op een rij

15 januari 2024

Joomla 5, de opvolger van Joomla 4, is uitgebracht in oktober 2023. Best kort na lanceren van de Joomla 4 versie, maar logisch vanwege de nieuwe filosofie om 'grotere' upgrades met minder moeite te laten verlopen (gelukkig :-))

Wat zijn de sterke punten in Joomla 5?


Maak kennis met Joomla 5

Voortbouwend op de sterke punten van Joomla 4, biedt deze nieuwste versie ongeëvenaarde beveiliging, bliksemsnelle prestaties en onberispelijke codekwaliteit. Door toegankelijkheid te prioriteren, sluit het naadloos aan bij de richtlijnen van WCAG. De aanpasbaarheid is ongeëvenaard en bedient alles, van blogs tot e-commerce platforms, met een uitgebreide extensiedirectory. Bovenal geeft Joomla 5 volledige autonomie over je gegevens, vrij van verborgen kosten, hostingbeperkingen en kleine lettertjes van derden. 

Joomla 5 is veilig(er)
Combineer robuuste beveiliging met maximale prestaties! 
Garandeer een soepele ervaring terwijl je effectief online bedreigingen afweert. 

Gebruikersbeheer en rechten
Al je beheerbehoeften worden afgehandeld met Joomla's gebruikersbeheer.
Organiseer en controleer sitegebruikers en groepen eenvoudig. 

State-of-the-Art Code
Joomla 5 heeft intensieve refactoring ondergaan om gebruik te maken van moderne PHP-functies en beste praktijken. 

Multi-factor authenticatie
Joomla biedt ingebouwde ondersteuning voor multi-factor authenticatie en wachtwoordloze login, waardoor het eenvoudig is voor gebruikers om hun accounts te beveiligen. 

Ondersteund door beveiligingsexperts
Ons vrijwillige Security Strike Team staat paraat, met robuuste processen om snel te handelen bij een potentieel beveiligingslek. 

Joomla 5 is toegankelijk
Joomla is gebouwd om toegankelijk te zijn - onze standaard sjablonen voldoen trots aan de W3C Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 AA-naleving. 

Responsief
Geniet van een vlekkeloze browse-ervaring met het volledig responsieve ontwerp van Joomla dat zich naadloos aanpast aan elk apparaat en moderne browser. 

WCAG compatibel
We zijn er trots op dat onze standaardsjablonen compatibel zijn met de WCAG 2.1 AA-normen, direct uit de doos. 

Ingebouwde toegankelijkheidstools
Snelle navigatie, skip links en toegankelijkheidstesten zijn allemaal ingebouwd vanaf het begin. 
Toegankelijkheid is geen checklist, het is een voortdurende inspanning - en met Joomla is het eenvoudig om de toegankelijkheid van je inhoud te behouden terwijl je verder gaat. 

Joomla 5 is snel!
Je kunt een razendsnelle website-ervaring hebben vanaf het begin, met optimale gebruikerservaringen en snelle paginaladingen. 

Moeiteloos content bewerken
Bewerken aan de voorkant of achterkant is snel en eenvoudig, met sneltoetsen en snelle laadtijden. Bovendien kun je profiteren van batchbewerking om meerdere items tegelijk te beheren. 

Snel ladende sjablonen
De Joomla 5 standaardsjablonen scoren direct 100% op kernwebvitaliteit. 
Gebruik je een ander sjabloon? 
Onze Web Asset Manager helpt ontwikkelaars bestanden alleen te laden wanneer ze ze nodig hebben. 

Flexibel cache beheer
Versnel je site nog meer door site- en pagina-caching in te schakelen, met verschillende niveaus om aan je behoeften te voldoen. Je kunt zelfs specifieke pagina's of modules uitsluiten als ze in realtime moeten worden bijgewerkt. 

CDN klaar
Ga je verder met een CDN of load balancer? Geen probleem - er zijn instellingen om de manier waarop Joomla met je CDN communiceert te optimaliseren. 

Joomla 5 is uitbreidbaar
Je site kan meegroeien met je behoeften. Met Joomla's extensies en sjablonen kun je opschalen van eenvoudige blogs tot ingewikkelde e-commerce platforms. 

Joomla 5 is schaalbaar
Geen zorgen over groei. Joomla biedt ongeëvenaarde schaalbaarheid en past zich moeiteloos aan aan kleine sites en uitgebreide platforms. 

Geïntegreerde SEO tools
Je zult veel nieuwe bezoekers naar je site verwelkomen dankzij de krachtige SEO-mogelijkheden van Joomla, direct klaar voor gebruik en geoptimaliseerd vanaf het begin. 

Meertalig voorbereid
Ga naadloos meertalig met Joomla CMS, met meer dan 70 kant-en-klare vertaalpakketten direct vanaf het begin! 

Aangepaste velden en gegevens
Houd je inhoud georganiseerd en specifiek voor de behoeften van je site! Standaard beschikbaar in kerncontentcomponenten en ook ondersteund door veel externe extensies. 

Beheer je gegevens
Wees de baas over je site. In tegenstelling tot op abonnementen gebaseerde platforms, staat Joomla flexibele hosting overal toe, met gegarandeerd eigendom van gegevens. Ondersteund door een levendige gemeenschap.

Heb je hulp nodig? 
Joomla is zorgvuldig vervaardigd en wordt technisch onderhouden door toegewijde vrijwilligers.
Uiteraard kun je met al je Joomla vragen terecht bij MOL4media.

Joomla, een altijd vooruitstreven platform, gebouwd met liefde!

 

 

 

© MOL4media

MOL4media
Dorpsstraat 19
2631 CR Nootdorp
015-8892189
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.